Chila Tassen

De Chila tassen worden gemaakt door de Wayuu stammen in Noord-Colombia.

De vrouwen zijn de creatieve makers van deze kleurrijke tassen. De kunst van het weven bestaat al heel  lang. Het wordt van generatie op generatie overgedragen. De meisjes leren al op jonge leeftijd de eerste kneepjes van dit ingewikkelde vak van het weven. Het is een voorrecht om chilatassen te kunnen maken want het wordt in deze culturen gezien als een teken van intelligentie, creativiteit en wijsheid.

Het is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het maken van 1 tas vraagt soms wel 3 weken intensieve en geconcentreerde arbeid van één Wayuu vrouw.

De Wayuu vrouwen krijgen voor elke verkochte tas een bepaald bedrag om ze op deze manier te helpen en te ondersteunen. Het is eerlijk en fairtrade, zodat deze vrouwen samen met hun gemeenschap, beter worden van deze prachtige kunst van het weven. Een kunst die alleen zij zo fantastisch kunnen bedrijven!

 

Wanneer je een Chila tas aanschaft, weet je bijna zeker dat je er de rest van je leven van kunt genieten. De tassen zijn sterk, prachtig geweven en van een bijzonder mooie kwaliteit.

Een Chilatas vrolijkt je outfit in no-time op! De zomer vraagt om mooie, heldere kleuren!

Kortom een accessoire dat zeker niet mag ontbreken!

Giving back has never look so CHIC!